Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 10:02 - Новия хит на агенциите за масова дезинформация в България
Автор: dartanjan Категория: Политика   
Прочетен: 1560 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

  След истеричната компроматна война срещу Сидеров, която още не беше заглъхнала напълно и тук там припламва в някой медии и блогове, вчерашното събитие беше логичното продължение. Майсторите на цветните революции знаят как се правят такива скандали. Знаят как се въздейства на слушатели и зрители. Има цяла наука и клон от психологията посветен на тази идея, разработен с политически цели. Виждаме каква правокация са му подготвили за пред невинните  зрители и слушатели. От съвсем случайни хора, на съвсем случайно място. И медиите с комсомолски ентусиазьм отделят подобаващо място в най-гледаните часове за тази новина. Всички други новини, някой от тях много важни, прелитат край нас мимолетно, но тази ще се върти като световен музикален хит дълго време. За прегрешенията на Сидеров напоследък медиите в България ни осведомяват по-често, отколкото английските за новия член на кралското семейство. Защото за някой хора, дърпащи конците в буългарската политика, е много важно българина да се отрече от национализма.

  Те имат силното желание, всеки един от нас, на всяка цена да бъде осведомен за прегрешенията му. Глобалистите колониалисти и монополисти в България, сковали икономиката ни в желязна хватка, отдавна му се точат на Сидеров. Борисов и неговите господари, не могат да му простят, че им изкарва кирливите ризи на припек и че алармира за проблема с нелегалните емигранти и религиозни екстремисти между тях. И ще искат да го омаскарят по нашенски и да заменят партия Атака с фалшиви националистически партии, като НФСБ например, за да неутрализират гласовете на родолюбивите българи на следващите  избори. Която трябва да бъде патерицата на Герб в следващия парламент, понеже той самостоятелно не се предвижда да получи необходимата подкрепа, въпреки че медийната машина ще работи за него. От друга страна съвсем наскоро се появиха нови етнически и направо религиозни екстремистки партии. Които знаем, че не са български проект. В България е пълно с криминално проявени политици и такива, доказано  работещи срещу българите и националните ни интереси. Окрали и изнесли милиарди в чужди банки, но за тях по уважаваните медии няма да чуете и една лоша дума. 

  На лакеите на властта в медиите в България мога да им препоръчам, да отделят цяло каре, на най-видното място, за новината за новото прегрешение на лидера на националистите. Заглавията да бъдат максимално внушаващи и предизвикващи неприятни асоциации. Да бъдат в сигнално червено и да мигат като неонови реклами. Да се поддържа максимално продължително информационния бюлетин и да се разглежда в подробни детайли, като се цитират анализи на наши и чужди експерти по въпроса. Може по изключение да се информират и по малките зрители, за тази лоша дума национализъм. И без това им внушават новите ценности, защо не и това. Трябва да се постигне ефекта на уличния вестникар, който приканва с висок глас минувачите, да си купят новия брой на жълтия ежедневник. Не трябва да остане и един неосведомен гражданин.

  В България почти няма истинска разследваща журналистика. Писачите в медиите не служат на истината, а на силните на деня.  Изпълняват политически поръчки срещу заплащане. Флиртуват с платежоспособните поръчители. Тука не става дума за професионална чест, човешко достойнство и морал. Ту става въпрос за бизнес (по нашенски), биха ви обяснили, ако започнете да задавате неудобни въпроси. Самите им собственици стоят в сянка, но имената им са обществена тайна. Изглежда да се раследват истинските причини, довели повечето работещи българите до ръба на оцеляването, не носи доходи и не храни семейство. От тях никога няма да чуете за истинските престъпници, причинили на държавата огромни финансови и материални щети, сключвайки неизгодни договори срещу тлъсти комисионни. Ограбващи бюджет и фондове по многобройни схеми. Същите довели страната до катастрофа и упражняващи геноцид спрямо българите за сметка на малцинствата. Няма да чуете за нагласените държавни поръчки, които винаги се печелят от фирми свързани с властта. Но затова пък ще ви заливат с хълтура и псевдожурналистика. И предвания за затъпяване и опростачване на населението и деградация на моралните му устои по американска рецепта. Да не забравя и вездесъщите турски сериали, бисери на филмовото творчество. Чалгата е тотално навсякъде.

 


 

 

 

 

 

 

 



Гласувай:
7



1. zabylgarite - .....
08.01.2014 10:21
От мен подкрепа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 284514
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930