Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 14:23 - Защо българите сме най-бедни – като реплика към монопола на “истината”
Автор: dartanjan Категория: Политика   
Прочетен: 2437 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"След периода на комунизма, държавата никога не е имала по-антибългарско правителство от сегашното". До тук г-н Аелкс Алексиев е абсолютно прав. Но защо се захваща с тези далечни отминали времена, като прави кратка ретроспекция на всеизвестни исторически факти. Ще ви кажа какво мисля. Като всеки който иска да ви излъже по професионален начин, първо ви печели доверието с посочване популярни исторически истини, които всеки малко по-начетен  познава, без те да имат реална отношение към проблема, който се разглежда блогъра. Така успана бдителността на четящия, може да ви подхлъзнат неусетно в желаната посока и да ви внуши абсурни идеи и полуистини. Помнете, дявола е в подробностите. Ако ви каже 95% истина и 5% лъжи, той ви е излъгал на 100%. Прочетете принципите на нервно-лингвистичното програмиране. И изкуството да убеждаваш слушателите в твоите тези , независимо дали са истина или не. Аз по правило не бих се доверил на човек, работещ за чуждо разузнаване, което има преки интереси в България. Веднага ми светва червената лампа. Учудвам се дори колко много хора са дали плюс на този блогър. Колко лесно се приспива вниманието на някой българи. Достатъчно е някой набеден авторитет да се изкаже по някоя тема и вече автоматично му се доверяват много от четящите. Може би затова има и кратка автобиография, която да ни подсети какъв капацитет и професионалист по социалните и политически въпроси се изказва. Аз обаче си мисля дали г-н Алекс Алексиев знае, че е писал този материал?

 Накратко причината да сме бедни най-малко зависи от далечни отминали истиорически събития и най-много от последните 70 години от историята на България. Няма да комнтирам недостатъците на социализма, които са всеизвестни. Но ще напомня, че научи хората на безоотговорност и неспособност на самостоятелно  мислене, така необходимо в конкурентната среда на капитализма. Това е резултат от дундуркането на гражданите от държавата, които имаха сигурна гарантирана работа  срещу мизерно заплащане. . Вторият голям грях на социализма е липсата на политическа култура в българите и техните представители във властта и на демократични традиции. Както и наличие на изкривените представи и възгледи насадени в съзнанието на хората от комунистическата идеология. Основната вина за националната картастрофа в страната има наложената от вън представителна демокрация американски тип, която превърна България в колониална държава, а политиците ни в марионетки на външните си господари. И благодарение на тях унищожихме промишлеността и селското стопанство, за да се настанят интернационалните корпорации, банки и монополи, които изсмукват почти всички парични потоци в страната. За това българина е беден, и не се ли промени системата , ще следва национална катастрофа. На практика избирателите бяха поставени в такава ситуация, в която само привидно имаха избор. Реално партиите от статуквото винаги са служили на едни и същи господари, които реално движат важните процеси в страната. От избитрателите в държавата не зависи каква вътрешна и външна политика ще следва България, защото тези които трябва да защитават техните интереси служат на господарите си , срещу финаскови стимули.   Важните решения за настоящето  и бъдещето на държавата не се взимат от българи. Но това г-н Алекс Алексиев не би желал да ви го каже. Не би му било удобно пред неговите работодатели. И понеже националистите и в частност г-н Сидеров нееднократно е повдигал тези проблеми пред обществото и в частнос в парламента, не се пропуска възможност да се атакува партия Атака и нейния лидер. Като в същото време се пробутват фалшиви националистчески партии, като заместител на истинските, с цел обиране на вота на част от гражданите и повеждаснето им в задънена улица. Работи се на принципа една лъжа повторена сто пъти става истина. И лековерните вярват и за съжаление те не са малко. Мислете и винаги търсете различни мнения по някаква теза и "истина".



Гласувай:
2



1. zlatkostanoev - Интересна статия, успех на блога!
30.12.2013 14:25
Интересна статия, успех на блога!
цитирай
2. antikom - Дърти нянков,
31.12.2013 11:13
пропуснал си еврейската завера, турците, ЕС, империализмата - затова писаното от теб - не се брои за сериозно!

Добра комунал онанистическа пропаганда!
цитирай
3. borko83 - До antikom
31.12.2013 13:31
antikom написа:
пропуснал си еврейската завера, турците, ЕС, империализмата - затова писаното от теб - не се брои за сериозно!

Добра комунал онанистическа пропаганда!



Типично словоблудстване на платен блогър, който не умее да уважава чуждото мнение и освен да сее обиди и незаслужени подигравки към непознати хора с различна гледна точка, друго не е в състояние да прави. Какво толкова написах, че така лично си го приел като ощипана мома? Обидите не са аргумент. Предполагам го знаеш. Блога който си пуснал е опиат за глупаци, чиято идея е да оправдае ограбването на България от разпасана шайка марионетки и да заблуди лековерните за истинската причина да сме бедни и държавата да е в такова окаяно състояние. Да освободи българите от отговорност за настоящето и бъдещето на държавата и да оправдае пасивността им. Вярваш ли си? Мислещите хора не се връзват на такива манипулации. Изразявам си мнението като на независим гражданин. А ти правиш масирана пропаганда. Твой е патента за "истината" и си го изтъпанчил на най-видното място, та да не го пропуснат случайно. И как мислиш в един блог да коментира толкова много проблеми. Ти самия правиш ли го? Що за нонсенс? Мнението ти, ако изобщо е твое, щеше да тежи повече, ако имаше сериозни аргументи. Но те липсват. Защо ли?
цитирай
4. zlatkostanoev - За много години, нека е честита н...
01.01.2014 00:35
За много години, нека е честита новата 2014 - та и нека е по-добра от предходната, най-вече за обикновените хора.... Ч. Н. Г!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 281861
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031