Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2017 14:09 - Коментар към темата "Какво казва Библията за края на света?"
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 2337 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 14.12.2017 17:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пришествието на Божият Син в сила и слава като Цар на царете и Господ на господарите ще бъде седмата последна язва за непокаялите се до краят на благодатното време грешници, която ще унищожи тези които са оцелели след първите шест. А за тези които са умрели с вярата в Исуса Христа и са живеели според Божията воля и закон, ще бъде велика радост и изцеление. За един миг на окото те ще бъдат възкресени от гробовете в нетлени и безсмъртни реални физически прославени от Бога тела. И заедно с живите светии, оцелели от преслеванията на езическият Вавилон, които по същият начин ще получат безсмъртни и прославени от Бога тела, ще посрещнат Господа във въздуха за да бъдат винаги с Господа. Те няма да се връщат на Земята обхваната от глобални катаклизми и конвулсии, а ще бъдат отведени в Небесното царство, където Господ им е направил обиталища. В това време планините ще побягнат от местата си, небето ще се навие като свитък. От мрачните облаци ще пада тежък град - 40 килограмови ледени блокове. Телата на убитите от Божията слава ще се стелят от единият край на Земята до другият и край. Няма да има кой да ги оплаче и погребе. През седмото хилядолетие Земята ще си почива от човешко присъствие. На нея (бездната) ще останат само Сатана и неговите паднали ангели за да гледат тригичните последици от своето притовопоставяне заради егото против светият Бог на истината, любовта и правдата посветен на живота през вечността.

По време на милениума Исус Христос ще управлява на Небето заедно с изкупени светии и там ще разглеждат делата на убитите от седемте язви грешници. След милениума те ще се завърнат на Земята заедно с възлюбеният град - Новият Йерусалим, за да се изпълни присъдата, която са определили за всеки един от тях според делата му. Сатана ще бъде пуснат за малко и грешниците възкресени в старите им тленни тела. Той отново ще ги организира в последна атака срещу възлюбеният град, който ще искат да превземат със сила, но огън ще падне от небето и ще ги изпоизяде. Те ще бъдат отделени завинаги от Бога, Който създаява и поддрържа живота, което значи че няма да същестуват довека. След като приключи екзекутивният съд, който е неприятен акт за Бога, но Неговата справедливост чрез която се утвърждава любовта Му го изисква, Бог ще сътвори ново Небе и Нова Земя на които ще живее правда довека. И този път светиите ще бъдат преки свидетели на това колосално събитие.



Гласувай:
1



1. penchoan - Лука 21;8. А той каза: Внимавайте да ...
11.12.2017 15:01
Лука 21;8. А той каза: Внимавайте да не ви заблудят; защото мнозина ще дойдат в Мое име и ще казват: Аз съм Христос, и, че времето е наближило. Да не отидете подир тях.
9. И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тия неща трябва първо да станат, но не е веднага свършекът. (на света) Милениумът ще бъде на Земята, а не на небето. Новите тела няма да бъдат безсмъртни, това ще стане след много хиляди години. Ново небе и нова земя ще бъде пак същата земя, но с различна атмосфера и континенти.
цитирай
2. dartanjan - Напротив. Вавилон се кани да упр...
11.12.2017 18:42
Напротив. Вавилон се кани да управлява на Земята за дълго. Но когато неговите строители кажат мир и сигурност след хаосът който са създали умишлено като предпоставка да съборят Божият порядък на Земята и да предложат като решение на този хаос сатаниското царство Вавилон, ще ги постигне вмезапна погибел като родилните болки на жена и никак няма да избегнат. След Божиите язви Земята ще бъде опустошена от природните стихии. Камък върху камък няма да остане. Ще има все светско земетресение с невиждана сила което ше разруши всичко дело на човешки ръце.


Софония 1

"14 Близо е великият ден Господен. Близо и много бърза, - Гласът на деня Господен; Там ще извика горчиво и силният.
15 Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла,
16 Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите.
17 Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии.
18 Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята."

Еремия 25

"31 Екотът ще стигне и до краищата на света, Защото Господ има съд с народите; Той ще се съди с всяка твар, Ще предаде нечестивите на нож, казва Господ.
32 Така казва Господ на Силите: Ето, зло ще излезе от народ към народ, И голям ураган ще се подигне От краищата на земята.
33 В оня ден убитите от Господа ще лежат От единия край на земята до другия край на земята; Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; Ще бъдат за тор по повърхността на земята."


цитирай
3. dartanjan - Йоан 14"1 Да се не смущава ...
11.12.2017 18:47
2 Петрово 3

"10 А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
11 Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
12 като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
13 А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда."

Йоан 14

"1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.
2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.
4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете]."

Йоан 18

"36 Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук."

Солунци 4

"15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа."
цитирай
4. barin - Здравей, dartanjan. Мисля, че край ...
14.12.2017 07:38
Здравей, dartanjan. Мисля, че край на света няма да има. Може да отидем някъде другаде, защото на Земята условията ще се променят. Това е в дългосрочен план. Ще има нещо глобално, като природно бедствие и ще загине голяма част от човечеството. Може би това ще е края на света, но ще има оцелели и те ще продължат напред. Всичко в Библията е въпрос на тълкуване, защото е казано по заобиколен начин.
Поздрави!
цитирай
5. dartanjan - В Божието слово записано в Библи...
14.12.2017 17:24
В Божието слово записано в Библията, където Бог от начала изявява краят за да познаваме Неговата истина и за утвърждава вярата ни, се казва ясно и категорично че край на света ще има. Всъщност според пророчествата за послените дни в които живеем това поколение няма да премине докато всичко не се сбъде. И това е така защото Бог трябва да гарантира абсолютната справедливоста във вселената. Вечният съзнателен живот, който единствено има смисъл я изисква.
Сътворените от Него същества трябва да имат съвършенно доверие в Него, което е необходимо на хармонията в Неговото царство през вечността. Затова Бог трябва да изпълни картегорично това което е обещал в своетоп слово. Божията дума е най-сигурното нещо в битието в което живеем, понеже в Неговият съвършен характер няма и сянка на грях и промяна през вечността. А любовтта на Бог се утвърждава чрез Неговата гарантирана справедливост. Грехът който е хаос в Божият порядък и е несъвместим с вечният живот, трябва да бъде победен. Вселената трябва да бъде очистена от грях за да тържестива живота през вечността в любов, истина, правда, радост, смисъл, красота и хармония. Тази хармония може да се крепи на съвършенна любов и доверие в Бога и между жителите на това царство. Но Бог не моежд а спаси всички принудително против волята им. Тези които пожелаят спасенито от Бога се покавйат за греховете си и се предават на ръководството на Божият Син, Който чрез Светиоят Дух променя сърцата им, така от плътски стават духовни хора. Защото старият плъткси човек трябва да умре, понеже плътските страсти са враждебни на Бога. Трябва да се роди новият духовен човек, който д е научи да живее според Божият свята воля и закон за стане годен вечен живот в Божиоето царство.

Бог ни е създал, поддръжа и спасява чрез вяра и благодат. Но спасението е по наш избор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 281735
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031