Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 20:24 - Коментар към темата " КАКВО СЕ СЛУЧВА НА СВ. ЛИТУРГИЯ ?"
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 305 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2017 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В действителност няма такова нещо като света литургия. И няма такова нещо като "преосъществяване на хляба и виното в истинско Тяло и истинска Кръв Христови, с които се причастяват  християните."

Защото Исус Христос не вложи в своите думи материално, а духовно значение. 

Така наречената "света литургия" е римокатолическо езотерическо езичество чрез което тези които извършват този езически ритуал, облечен в християнски одежди за да заблуждава и да се продава езичество като християнство, заявяват негласно че имат власт да пресътворят Творецът, което значи че са по-високо от Него. А да се постави човек по-високо от Бога е класическо богохулство.

Хляба символизира Христовото тяло, което е словото на Бога, защото:

Йоан глава 1

" В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог."

Исус Христос е словото на Бога. Докато беше сред нас на Земята проповядваше словото на Отца. Да ядем хлябът който символизира Христовото тяло значи да се храним със словото на Бога духовно. Защото не само с хляба ще живее човек, но с всяко слово което излиза от Божията уста. 

А виното символизира кръвта на Божият Син. Бог каза че животът е в кръвта. Следователно да пием от това вино значи да живеем живот подобен на Неговият докато беше на Земята. Невинно пролятата Му кръв е изцеление за старите ни греховете. Ние се измиваме от тях чрез Неговата кръв на светец, Който даде доброволно живота си като жертвен Агнец без недостатък за нашето изцеление. Значи нов живот очистен от грях по начина по който Той ни показа как да живеем с личен пример. В хармония с Божията воля и закон. С любов към Бога, чиито смисъл са първите четири заповеди от декалога, и с любов към ближният, чиито смисъл са вторите шест заповеди от декалога.  

За да знае истинският християнин положил съкровищата си на Небето как трябва да живее в очакване на Бога на тази Земя натрупана за огън, е достатъчно да гледа какво е правил нашият свят Създател, Поддръжник и Спасител Исус Христос, докато беше в тленно човешко тяло сред нас на Земята, за да бъде изкушаван във всичко като нас, но да не съгреши в нищо. И да чете словото на Бог записано в Библията.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 284121
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930