Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 13:44 - Защо Дарвиновата еволюция е невъзможна?
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 412 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2017 09:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Универсалният закон за причинно-следствената връзка гласи, че няма последствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Последствието е винаги по-малко oт причината му. Затова например коефициента на полезно действие е винаги по-малък от 100 %. Нашият свят е организиран отгоре надолу. От Бог който е първоисточника на битието, порядъкаи живота в него и всияката информация, която стои в основата на този порядък и живота.

Очевидно за да работи процеса на еволюция без прякото участие на съзнателно, интелигентно, морално и рационално същество само благодарение на естествените процеси в природата подчинени на физичните закони, трябва да са изпълнени две условия едновременно:
1) Хипотетичните положителни ефекти от случайните мутации трябва да доминират негативните ефекти от тях.
2) Процеса на естествен подбор трябва да може да вижда и отвърля мутациите с негативен ефект, но също да вижда и да може да запазва в генофонда на вида мутациите с хипотетично положителен ефект върху тях.

Ако тези условия не са изпълнени не би имало еволюция, а дегенерация от по-сложно и по-фунционално към по-просто и по-малко функционално.

Но нещата в реалността не стават по този начин и в действителност много малка част от мутациите са видими за процесът на естествен подбор, защото нямат съществено влияние върху способната на организмите да оставят поколение и този подбор не може да избере на база наличие на определена нова мутации или не. Освен това много малка част от мутациите независимо дали са с негативен или хипотетично положителен ефект върху живите организми се предават на следващото поколени поради защитните им  механизми насочени срещу случайноте промени в ДНК и клетките и имунната система на по-висшите от тях, която атакува клетките които са с различен генетичен профил. Силата на този тип мутации се проявява с натрупването им през поколенията, защото води до постепенна загуба на взаимосвързана генетична информация и функционалност. Този процес се нарича генетична ентропия и е проява на универсланата ентропия в живият свят. Която ни разкрива че естествената тенденция в природата е от по-сложна към по-проста организация, от повече порядък към повече хаос и от повече изпзолваема (достъпна) енергия към по-малко изполваема енергия докато общото и количество остава константа.

 Много малък процент от мутациите имaт съществен ефект върху живите организми и те са свързани с ракови заболявания и различен тип малформации водещи до инвалидниост и непълноценен живот. В тeзи случаи е малко вероятно индивидите с такива новопридобити мутации да оставят поколение и те по естествен начин биват изключвани от генофонда на вида. На практика процеса на естественият подбор, който се конкурира със случайните фактори на средата и социалните взаимодействия при по-висшите многоклетъчни организми, изчиства опасните мутации като намслява скоростта на генетичната ентропия. Не случайно Бог забрани брака между близки родственици именно заради натрупването на генетични грешки с всяко следващо поколение, защото има по-голяма верноятност тези близки родственици да имат едни и същи увредени гени при което тези мутации няма как да не бъдат проявени в техните деца, поради това че в тяхнато ДНК няма здрав ген от единият родител съответсващ на увреден ген наследен от другият родител.

Теорията на еволюцията е анти научна понеже не може да разчита дори на един научeн факт.  И е в противоречие с наблюдаемата реалност, универсланият закон за причинно-следствената връзка и законите на термодинамиката и информацията.  

Еволюцията на живите организми и човека е един от многото митове в последните дни в които живем. Тази теория е измислена и налагана с Гьобелсови методи в обществото от тези, които искат да заемат мястото на Бога в живота на хората за да угаждат на мимолетните страсти на тленната плът и да налагат своята суетна воля чрез безаконие, като ги контролират чрез материалните блага, виртуалните пари и техните страсти, за което се грижи техният социален инженеринг.

Хубаво е хората да търсят своят Създател докато благодатното време не е приключило и могат да Го намерят, защото Той най-добре знае от какво имаме нужда, кое ни прави щастливи и осмисля живота ни и как да го постигне по поефектен начин. Бог не греши и никога не изкушава. Можем да имаме съвършенно доверие в Него. Той желае най-доброто за нас и тези които Го търсят и бъдат верни на Неговата воля и закон, и пазят вярата в Исуса Христа ще получат вечността в любов, истина, радост, смисъл, красота, хармония и бъдеще.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283624
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930