Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2017 13:27 - Култа към слънцето е древноезическо идолопоклоничеството, с което хората се покланят на временното творение, вместо на вечният несътворен свят Бог.
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2017 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В краят на времето непосредствено преди завръщането на нашият единствен Спасител Исус Христос в сила и слава, за да въздаде на всеки му според вярата и делата, Господ ще прати шест язви над света срещу непокаялите се до края на благодатнопто време грешници. И седмата ще бъде самото пришествие на Агнецът като Цар на царете и Господ на господарите за да прибере своите в Божието царство, където инм е приготвил обиталища. Това ще бъде най-великото видимо от всички събитие в цялата човешка история, когато в този паднал свят ще бъде въстановена справедливостта. Както светкавица проблясва на изток и се вижда на запад, така ще бъде и пришествието на Божият Син. И ще Го види всяко око и тези които Го прободоха. По време на това събитие небето ще се навие като свитък, планините ще побягнат от места си, ще има световно унищожително земетресение, което ще срине всичко до основи и камък върху камък няма да остане. От мрачното небе ще падат град като големи камъни. Божията слава ще унищожи непокалите се грешници. Но преди това всяка язва на Божият справедлив гняв ще поразява определен аспект от фалшивото поклонение и греха, които светът е предпочел пред Божията воля. И Бог в своята справедливост ще дава на човеците онова, което сами са поискали и то в повече до онази точка, от която започва унищожението им. Унищожение благодарение на собствените им грехове, които са поставили на първо място пред послушанието към Божията воля.

Четвъртата язва е язва върху слънцето.

Откр. 16:8,9 Четвъртият ангел изля чашата си върху слънцето, на което се позволи да гори човеците с огън. А като се опекоха човеците от голяма жега, похулиха името на Бога, Който има власт над тия язви и не се покаяха да Му отдадат слава.

От самото начало на историята хората се покланят на слънцето. От Вавилон до съвременното християнство, което се покланя на Бога в неделя (Sunday) или в деня на слънцето хората са отхвърляли ясните Божии писания и са се покланяли в чест на слънцето. Бог казва: Добре, опитах опитах с Авраам, с Израил, с Исус и със Словото Си. В края изпратих на света и последната Си вест, но ако и нея отхвърлите, ще ви дам всичкото слънце, което искате. Обърнете внимание на стих 9 не се покаяха да Му отдадат слава.

Как? Откр. 14:7 ни обяснява, че отдаваме слава чрез поклонението. Но дори и след тази язва нечестивите няма да се покаят.

Библията отново обещава и по времето на тази язва праведните да бъдат запазени

Пс. 121:6 Слънцето няма да те повреди денем, нито луната нощем.

На финала, когато Бог въстанови правдата в битието и унищожи грехът за да пребъдва живота през веността, всеки ще получи това което е пожелал в сърцето си. Едни ще живеят вечно с Бога в Божието царство в мир, любов, радост, смисъл и хармония с Господа, а другите ще бъдат завинаги отделени от Господа Създател и подръжник на живота през вечността.

Светът няма нужда от гордост суета и тление.

Хората имат нужда от покание за грехът и смирение пред вечната правда на Господа, Който възлюби света и даде Своят Единороден Син, който сам изкушаван във всичко, но останал бегрешен, стана доброволна изкупителна жертва за нашите грехове, за да не погине нито един който вярва в Него, но да има вечен живот. Защото на нас повярвалите в Божият Син, Неговата правда се вменява за наша и ние се изцеляваме чрез Неговата свята жертва. Кръста ни разкрива ярко Божият характер. Купени сме с най-високата цена и Бог е протегнал спасителна ръка към за нас, за да му позволим да въстанови Божият образ в човекът и да ни освободи от робството на грехът. За да бъде годни за вечен живот и да споделим вечността с Господа. Какво прекрасно обещание и жива надежда.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283479
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930