Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2016 18:28 - Кога се е родил Божият Син?
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2016 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За съжаление Божието слово не ни дава точна дата на раждането на Спасителят ни. Дадени са ни знамения на Небето и Земята, с които Бог ще отбележи това най-важно събитие в Човешката история преди второто пришествие на Божият Син в сила и слава заедно със своята армия от ангели за да прибере верните си люде на Небето. Знаем още че по време на раждането на Божият Син, пастирите са пасяли стадата си, но това е малко вероятно да се случило през зимният период на годината.

От друга страна Римският император Канстантин, който искал да съвмести езическите и християнските празници от политичекси съображения, въвежда указ, който дава официално начало на празнуването на зимното равноденствие - празни привнесен от северните народи, което е свързан с поклонението на слънцето (творението). Този празник тогава се нарича сатурлия в чест езическият бог сатурн. 
Символ на този празник става елхата - дърво което издържа на студ. Но този символ има и друго значение, когато е в комбинация с играчките, гирляниндите и звездата на върха. Те символизират дървото със забраненият плод, а гирляндите змията от едемската градина. Петолъчката или звездата поставена на върха на елхата е символ на бунта на сатана срещу Бога и 5 те "ще" , които можем да прочетем в следващите Библейски стихове. 

Исая 14

"12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;
13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,
14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.
15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.
16 Ония, които те видят ще се взрат в тебе, Ще те разгледат, и ще рекат: Тоя ли е човекът, който правеше да трепери земята, Който разклащаше царствата,
17 Който запустяваше света, И съсипваше градовете му, Който не пускаше в домовете им затворниците си?
В Библията Божият Син не ни е казал че трябва да празнуваме Неговото рождение и разпятие."


В Библията са посочени празниците, които трябва да празнуват християните. Там няма и помен от празниците наречени рождество Христово и Велик ден. Но Бог никога не е невнимателен в детайлите, което буди силно съмнение относно автентичността им. 
И наистина големият вселенски празник ще бъде когато верните на Бога хора бъдат взети в Божието царство и се очисти вселената от грехът. Дотогава ще се води борба за вярата на всеки един човек на тази планета между силите на доброто в лицето на Бог и Неговите верни люде, и силите на злото в лицето на сатана, падналите ангели и робите на греха сред хората. 







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283688
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930