Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2016 12:34 - Към фея по повод темата "Нещата, които не трябва да се забравят!"
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.11.2016 12:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо не цитирате правилно четвърта Божият заповед? Защо спестявате истината на хората? От любов към тях?

Четвърта Божия заповед гласи:

"Помни съботния ден, за да го освещаваш.
Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети."

Господ е осветил този ден за вечността. Той е паметник на сътворението и Неговият царски печат, с който заявява своят авторитет. Божият Син беше господар на съботата. Никога не е променял този ден. Неговото учение е учението на Отца. Той не дойде да отмени законът а да изпълни и да ни покаже ка да го изпълним и ние чрез любовтта към Бога и ближният. Защото Божият закон е точно това. Любов към Бога и ближният. Той напълно изчерпва определението за любов към Бога и ближният. Той е съвършен в своят простота и ефективност и представя  Божият непроменим през вечноста характер. 

Неделята е белегът на авторитет на звярът - римокатолическа отстъпила от Божият истина езическа църква. Неделята е древноезически ден за поклонение на слънцето, което е  класическо идолопоклоничество. Но лъжки, крадци, убийци и прелюбодейци и
идолопоклоници, които не се покаят изкрено за греховете си през благодатното време което към своят край, няма да има в Божието цартво. Защото в такива хора няма любов и истина, които са основа на вечният живот.
По време на социализма имаше трудови съботници, в името на бунта против Бога на безумният човек потънал в грях и похот. Строителите на богогхулен вавилон правят всичко обратно на Божията воля. Може би от благодарност към Бог, който е достатъчно милостив за да не ги унищожи веднага за тяхното беззаконие, а да им даде достатъчно време за покаяние и освещение по Неговата воля. Но садомазохиста не може да оцени доброто и живота.
 
От както съществува този свят, борбата е за поклонението на всеки човек. От това дали човекът ще се поклони на Създателят и подръжник на вселената и животът в нея или ще се поклони на самозванците от римокатолчиеската църква, превъздигащи се на мястото на Бога и извършвайки по този начин богохулство,  зависи неговото бъдеще във вечността. Понеже лукавият е дал своята сила и власт на звярът, който се покланя на звярът като почитат неделята, се покланя на лукавият, и в същото време отвърл;я Бога Създател от своят живот. По този начин той се отрича от источника на живота, любовтта и истината. Тези хора ще ги постигнат язите на Божият гняв.

Който има ум нека разбира.

Бог е любов, но Бог е и справедливост. Любов без справедливост е невъзможна. Там където има любов има и справедливост. А там където няма любов няма справдливост. Те са взамно обусловени. Божията любов е утвърдена чрез Божият справедливост.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283468
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930