Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 10:08 - Божият печат и белгът на звярът. Избор между вечният живот и вечната гибел.
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 656 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 06.09.2016 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наближава времето когато ще бъде наложен белегът на авторитет на звярът, който излиза от морето (народите) и който е със седем глави и десет корони (царства), с който в Библейските пророчества е посочена римокатолическата църква. Едно малко царство посочено също в пророческата книга на Даниил като малкият рог, което седи на седем хълма. Белегът на авторитет на тази отстъпила от Божията истина църква наследничка на властта на последният римски император, е неделният закон, който е наложила като ден за почивка в голяма част от света, подпомагана от инерцията на традициите. Последният римски император не е точно казано, защото всеки папа се явява римски император по своята длъжност и власт. Идеята за официалното налагане на неделният закон в целият свят с несъстоятелни оправдания е, да се постави авторитета на тази църква над авторитета на Създателят и Поддръжник на вселената и живота в нея. И да се поставят моралните закони на тази църква, кои са беззаконие в очите на Бога, над моралните закони на нашият Създател - десетте Божии заповеди  които са истина и любов към Бога и ближният. Те са фундамент на живота във вечността.

В центъра на Божият закон се намира четвърта Божия заповед която гласи:

Изход глава 20
" 8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.    
9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;    
10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;    
11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети."

Когато Господ освети нещо, то е завинаги.

Исая Глава 58

"6 Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот?    
7 Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни?    
8 Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража.    
9 Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота. Соченето с пръст и нечестивите думи,    
10 Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне;    
11 Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват.    
12 И родените от тебе ще съградят отдавна запустелите места; Ще възстановиш основите на много поколения; И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население.    
13 Ако отдръпнеш ногата си в събота, За да не вършиш своята воля в светия Ми ден, И наречеш събота наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи,    
14 Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това.
"

Римокатолическата църква иска да наложи своите морални закони  в световен мащаб и библейските пророчества ни казват че ще и бъде позволено за кратко време да въстанови властта си над света с помощта на вторият звяр който излиза от земята и който има агнешки рога (символ на младост и протестантизъм), но говори като Змей - който е изгубил светлината на Божията истина. Този библейски звяр е плитическата и военна машина на Сащ, които са част от възстановената римска империя. Когато това стане реалност, никой няма да може да продава или купува ако няма този белег на авторитет на папството на челото си или на ръката си. Вероятно ще премахнат хартиените пари за целта, с което ще премахнат анонимността в търговията, за да могат да следят кой купува и продава и да контролират този процес. Разбира се под предлога за борба с тероризма, които са създали и поддръжат като предпоставка и оправдание за приемане на нужните на строителите на вавилон решения.
Бог ни казва че тези които следват Божията воля и закон ще получат Божият печат на челото си и на ръката си. Челото е символ на мисловната дейност и вярата. А ръката е символ на действието и трудът. Бог е свят и иска и ние да бъдем свети. Той иска да мислим праведно според Неговите морални закони и принципи, което значи да носим Божият печат на челото си, и да действаме праведно според тях, което означава да носим Божият печат на ръката си, за да можем да се наречем достойни Негови синове и дъщери и да бъдем пригодни за вечен живот в Божието царство. Тук ключовата дума е "И". Трябва едновремено да мислим и действаме праведно според Божият морален стандарт, който е фундамент на живота за да получим от Бога венецът на живота. Бог се интересува от нашият характер и вяра. Дали са пригодни за вечен живот в Божието царство. Той иска да ни промени чрез Неговото слово за да може ни спаси.

Обратно на Бога, звярът който е получил властта си от змеят (сатана), иска да действаме като него или да мислим като него. Тук ключовата дума е "или" между двете римски условия, защото нарушението дори само на едно от поставените от Бога условия за нашето спасение, е достатъчно условие Бог да ни осъди.
Звярът е политичексият аспект на римокатолическата църква, представители на която са сключвали договори с различни царства за да постигат целите си. Той символизира обединението на духовната с политическата власт - на църква и държава, благодарание на което светът е преживял мракобесието и деспотизма на тъмното средновековие. Вавилонската блудница е духовният аспект на тази църква (жена), която черпи с виното на своето разпалено блудстване царе и народи. Виното е символ на лъжеученията и небиблейските догми на тази църва. Блудницата язди звярът - политическата машина за да наложи своята суетна и престъпната воля чрез имама и насилие. Зад тази силна необяснима от човешка гледна точка жажда за власт непроменена през вековете, стоят болните амбиции на бащата на лъжата луцифер.

Откровение глава 13

"1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.    
2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.    
3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;    
4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?    
5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.    
6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.    
7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.    
8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.    
9 Ако има човек ухо нека слуша.    
10 Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите.    
11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.    
12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.    
13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.    
14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.    
15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.    
16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;    
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.    
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест."

Когато всички хора на Земята бъдат запечатани с Божият печат или с белегът на звяра, тогава ще приключи благодатното време и ще настъпи времето на голяма скръб, което ще продължи седем години. През това време отново ще бъде преследван Божият народ и ще бъде обвиняван за бедствията, които ще сполетят планетата. Дори защото пазят Божиите заповеди и вярата си в Божия Син, ще ги обвиняват че те са причина за язвите на Божият гняв, които ще падат върху непокаялите се през благодатното време грешници. Историята има свойство да се повтаря и прототипа на бъдещите събития го виждаме във важни исторически събития описани в Божието слово.



Гласувай:
1



1. haralanov - Здравейте!
05.09.2016 10:56
Към коя от християнските деноминации принадлежите?
цитирай
2. dartanjan - Към никоя. Моят ориентир е Божието ...
05.09.2016 11:32
Към никоя. Моят ориентир и учител е Божието слово записано в Библията. Но мога да ви препоръчам филмите на проф. Уолтър файт. Той е човек на истината и говори по Божието слово правейки прралел със важните събитията които стават по света извън полезрението на масовите медии. Той дава факти от извора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283478
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930