Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2016 22:19 - Какво ни казват природните закони за близкото и по-далечно бъдеще.
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.06.2016 11:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В природата не съществуват самоволни еволюционни процеси и никъде не може да видим тяхна проява. Естествените процеси подчинени на физическите закони не могат да предизвикат спонтанно увеличаване на информацията (порядъкът) във физическите системи. Физическите закони имат функцията единствено да поддържат първоначално установеният физически порядък във вселената в интерес на живота, поради който тя е създадена. Понеже съществуване на вселената без живота в нея е напълно безсмислено.
Без усилие можем да наблюдаваме обратният процес на ентропия и дегенерация в живият и неживият свят.

Никое следствие не е по-голямо от неговата причина.

В този свят по-сложното е съставено от отделни нередуцируеми по своята функционалност и структура фунционални единици, работещи в хармония с общото цяло. Като пример за това можем да разгледаме човешкото тяло в което отделните органи и системи са взаимозависими и работят в хармония помежду си и в интерес на цялото тяло. Когато тази хармония се наруши започват болестните състояния.

Порядъкът се създава отгоре надоло. От по-висше към по-нисше. По-висшите същества могат да създадат по-нисши същества, но обратното не е възможно поради информационата бариера.  За да може едно интелигентно същество да създаде по-сложна физическа система от самото себе си, то трябва да осмисли повече и по-сложно организирана информация отколкото то самото съдържа. Това е невъзможно и не съотвества на неговият интелектуален потенциал. Това обяснява защо еволюционен процес може да има само с директното участие на интелигенно същество, което установява определен порядък (внася информация) в системата съгласно неговите морални принципи чрез конктролирано използване на материя и енергия. Но този еволюционен процес е ограничен в степента си на сложност от познавателните и ителектуални възможности на интелигентното същество, което стои зад него.

Всичко в природата старее и губи потепенно своята оригинална подредба (структура) и фукционалност с времето. Хората стареят поради натрупваните генетични грешки предизивквани от агресивните фактори на средата и поради грешките по време на процесът на копиране на ДНК. Генофонда на всички живи организми също старее благодарение на акумулирането на генетични грешки с всяко следващо поколение. Този процес се нарича генетична ентропия. Това означава че човекът не разполага с много време и заедно с другите живи организми нямат бъдеще без Създателят и поддръжник на вселената и живота в нея, който единствен има живот в себе си. Но човекът няма бъдеще и със своят Създател, ако не се научи да живее според Неговата воля и закон в който са вложени принципите на живота - любовта, истината и свободната воля в рамките на порядъкът установен от Творецът в името на живота. 

Природните закони за информацията правят всякакъв самоволен еволюционен процес без прякото участие на интелигентно същество в него, абсолютно невъзможен.

1. Информацията е нематериална фундаментална единица която не е свойство на материята.

2. Материята и физическите взаимодействия (процеси) между материалните частици не могат да създадат нещо нематериално като информацията.

3. Информацията може да се съхранява и предава в материална среда.

4. Информацията не може да произлиза от статистически процеси.

5. Не може да има информация без код, който е система от правила за правилното и разбиране от двете страни - източника и получателят на информация.

6. Всички кодове са резултат от намеренията и споразуменията между източника (изпращача) на информация и получателят и.

7.Определянето на значението за и от множеството символи е мисловен процес, който изисква интелигентност.

8. Не може да се появи нова информация във физическите ситеми, без интелигентен съзнателен източник на информация, която да отразява неговите идеи и намерения.

9. Всяка информационна последователност може да бъде проследена назад до нейният интелигентен източник.

10. Информацията съставлява нематериалният фундамент на всички технологични и биологични системи, както и на изкуството.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283847
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930