Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2016 17:08 - Първата чаша на Божият гняв - лоша и люта рана за нечестивите
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2016 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отче наш, Започваме с изучаването на всяка от седемте чаши и Те молим да ни помогнеш да разберем естеството на язвите, които скоро ще ударят света. Молим Те да ни покажеш по ясен и разбираем начин Твоята съвършена справедливост и значението на Твоя съд. В името на Исус се молим. Амин.

Откровение 15:1; 16:1 "И видях на небето друго знамение, голямо и чудно: седем ангела, които държаха седем язви, които са последните, защото с тях се изчерпва Божият гняв. (...)

И чух от храма силен глас, който казваше на седемте ангела: «Идете и излейте на земята седемте чаши на Божия гняв.»
След края на благодатното време, Божият гняв ще се прояви с чрез изливането на седем чаши, всяка от които съдържа язва, която ще падне върху непокаялите се човеци.

В този урок ще изучаваме първата от седемте язви.

Откровение 16:2 "И първият [ангел] отиде и изля чашата си на земята. И се отвори лоша и люта рана по онези човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ."
Когато първата язва удари земята, лоша и люта рана се появява на всички, които имат белега на звяра или се покланят на неговия образ.

Откровение 14:9,10 "Ако някой се поклони на звяра и на неговия образ и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му.

Вече видяхме че скоро обединените църква и държава в цял свят, чиито символ в Библията е звярът, ще наложат религиозни закони, които са в директно противоречие с Божия закон, в центъра на които е неделният закон в поклонение на луцифрер. Тези закони са маята на новата ню ейдж луциферианска идеология с идеята да узаконят хаосът и беззаконието.  

При високия вик, предшестващ края на благодатното време, тези хора са били предупредени, че ако приемат белега на звяра и се поклонят на звяра и неговия образ, ще понесат Божия гняв, събран в седем чаши, които ще се излеят върху света малко след това.
Откровение 8:6,7 "И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят. Като затръби първият ангел, падна град и огън, размесени с кръв, които бяха хвърлени на земята."

Както ще видим след малко, възможно е да се направи паралел между седемте чаши и седемте тръби. Тези две групи описват небесните присъди, наказващи непокаялите се народи. Всяка чаша има същата цел като кореспондиращата и тръба.

Първата чаша и първата тръба удрят земята.
Откровение 8:7
"Като затръби първият ангел, падна град и огън, размесени с кръв, които бяха хвърлени на земята. И една трета част от земята изгоря."

От друга страна, наказанията, нанесени от тръбите, нямат същия мащаб като тези, които причиняват чашите. 
Затова, докато първата тръба удря само «една трета част от земята», първата чаша удря «земята».

Откровение 16:2 И първият [ангел] отиде и изля чашата си на земята.

Йов 2:4-7 "А Сатана отговори на Господа: «Кожа за кожа, да! Всичко, което има, човек ще го даде за живота си. Но простри ръката Си сега и се допри до костите му и до плътта му, и той ще Те похули в лицето!»"

Господ каза на Сатана: «Ето, той е в ръката ти; само живота му опази.»

"Тогава Сатана излезе от присъствието на Господа и порази Йов с лоши циреи от стъпалата на краката му до темето му."

Естеството на първата чаша, лоша и люта рана (или цирей), е отговор на многобройните атаки на Сатана срещу Божия народ.

Лука 16:19-21,25 "Имаше някой си богаташ, който се обличаше в пурпур и висон и всеки ден правеше бляскави пиршества. Имаше и един сиромах на име Лазар, покрит със струпеи, когото слагаха да лежи пред портата му, като желаеше да се нахрани с трохите, паднали от трапезата на богаташа; и кучетата идваха и ближеха раните му. (...) «Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така както и Лазар - злините; но сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.»
Лютата рана е последица и от човешкия егоизъм и коравосърдечие."

Левит 22:21,22
"Който за изпълнение на оброк или за доброволен принос принесе от говедата или от овцете в мирна жертва на Господа, нека я принесе без недостатък, за да бъде приета; никакъв недостатък да няма в нея.
Животно сляпо или със счупена или изкълчена част, или което има оток, гнойни рани или лишеи, такива да не принасяте на Господа, нито да правите от тях жертва на Господа чрез огън на жертвеника."

Още нещо, наличието на рана върху животно го прави неподходящо за принасяне в жертва защото така то не може да бъде прието от Бога.

Левит 13:18,22 (Верен 2002) "Ако по тялото на някого, на кожата му, има цирей, който оздравее, (...) и ако [раната] се разпростира много по кожата, тогава свещеникът да го обяви за нечист."

Това е рана. Раните, които не се лекуват, символизират духовната нечистота на засегнатите и необходимостта от отделянето им от Божия народ поради тази нечистота. Това е вестта на първата чаша, която поразява непокаялите се с рана.

Откровение 15:2,3 Видях и нещо като стъклено море, размесено с огън.

"И тези, които бяха победили звяра и образа му, и числото на името му, стояха при стъкленото море, като държаха Божии арфи. Те пееха песента на Божия слуга Моисей."

Чашите ни напомнят и за язвите, които удрят Египет, по времето на Моисей. Както вече разбрахме от предния ни урок, връзката между двете групи небесни наказания вече е открита в уводната сцена към седемте чаши. Всъщност, тази сцена показва изкупените пеещи песента на Моисей в прослава на Бога за това, че ги е спасил от врага.

Изход 9:7-9 "Но сърцето на фараона беше упорито и той не пусна народа. Тогава Господ каза на Моисей и Аарон: «Напълнете шепите си с пепел от пещ и нека Моисей я пръсне към небето пред фараон. И пепелта ще стане прах по цялата Египетска земя и ще причини на хората и животните възпаление с гнойни циреи, по цялата Египетска земя.»

Една от язвите, които поразяват Египет, е рани по хората и е идентична с язвата, причинена от първата чаша.

Изход 9:10,11 "И като взеха пепел от пещ и застанаха пред фараона, Моисей я пръсна към небето. И стана възпаление с гнойни циреи на хората и животните. А влъхвите не можаха да стоят пред Моисей поради възпалението, защото влъхвите и всички египтяни бяха получили възпаление."

Заблележете, че раните (или циреите), изпратени от Бога, поразяват дори магьосниците, които въпреки своите сили не могли да предотвратят тази язва, нито да се излекуват от нея. Ще бъде ли така и по времето на изливането на първата чаша?

Откровение 13:13,14 [Звярът, който излиза от земята] вършеше големи знамения, дори предизвика и огън да слиза от небето на земята пред човеците. Той мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши.

Подобно на Моисеевите дни, последните дни ще бъдат изпълнени с присъствието на «духове на бесове», които ще вършат големи знамения и чудеса.

Откровение 16:14 "Защото те са духове на бесове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата земя."

Откровение 16:10,11 "Петият ангел изля чашата си върху престола на звяра; и царството му потъмня. И човеците хапеха езиците си от болки и похулиха небесния Бог поради болките и раните си, и не се покаяха за делата си."

Обаче, подобно на магьосниците на фараона, вършещите големи знамения и чудеса в последните дни, ще бъдат поразени от лоши рани и няма да могат да се излекуват от тях. Затова, когато петата чаша се излее, хората все още ще страдат от тези рани.

Осия 5:2,11-13 "Бунтовниците потънаха дълбоко в разврат; но Аз ги изобличавам всички. (...)" "Ефрем е в утеснение, съкрушен чрез съд, защото помисли за добре да следва суетните идоли. И Аз бях като молец за Ефрем и като червей - за Юдовия дом. Когато Ефрем видя, че боледува, и Юда видя раната си, Ефрем отиде при асириеца и прати до цар Ярив; но той не може да ви изцели, нито да излекува раната ви."

Всъщност, няма да има лекарство, медицина или лечител, който ще може да излекува онези, които са отхвърлили Божието предложение за спасение.

Второзаконие 28:58-61 "Ако не изпълняваш старателно всички думи на този закон, които са написани в тази книга, и не се боиш от това славно и страшно име «ЙЕХОВА, ТВОЯТ БОГ», тогава Господ ще прати ужасни напасти върху теб и върху потомството ти, напасти големи и непрестанни, и болести зли и непрестанни. И ще навлече върху тебе всичките египетски болести, от които ти се боеше, и ти ще се заразиш от тях. Още и всяка болест, и всяка напаст, които не са написани в книгата на този закон, Господ ще ги нанесе върху тебе, докато бъдеш изтребен."

И така, лошата рана, причинена от първата чаша, ще бъде напълно непозната болест, болест «която не е написана в книгата на този закон», нито в която и да е друга медицинска книга.

Второзаконие 28:15,27,35 "Но ако не слушаш гласа на Господа, твоя Бог, и не изпълняваш старателно всичките Му заповеди и наредбите Му, които днес ти давам, то всички тези проклятия ще дойдат върху теб и ще те придружават. (...)

Господ ще те поразява с египетския струпей, с кръвотечения, с краста и със сърбеж, от които да не можеш да се излекуваш. (...)" Господ ще те поразява с лошо възпаление в колената и в пищялите, така че няма да можеш да се изцелиш, от стъпалата на краката си до темето си."

Проклятието на лошата и неизлечима рана (или цирей) е изречено още от времето на Моисей и е насочено срещу онези, които не се подчиняват на Божиите заповеди.

Второзаконие 28:58-60 "Ако не изпълняваш старателно всички думи на този закон, които са написани в тази книга, и не се боиш от това славно и страшно име «ЙЕХОВА, ТВОЯТ БОГ», тогава Господ ще прати ужасни напасти върху теб и върху потомството ти, напасти големи и непрестанни, и болести зли и непрестанни. И ще навлече върху тебе всичките египетски болести, от които ти се боеше, и ти ще се заразиш от тях."

Целта на лошата рана е да накаже два конкретни гряха, вършени от непокаялите се човеци: първият - това, че нямат страх от Бога; вторият - той е резултат от тази липса на респект към Бога и се изразява в презрението на Неговите заповеди.

1 Царе 5:2,3 "И филистимците взеха Божия ковчег и го внесоха в храма на Дагон, и го поставиха до Дагон. А на следващия ден, когато азотяните станаха рано, видяха, че Дагон беше паднал с лицето си към земята пред Господния ковчег.
И взеха Дагон и го поставиха на мястото му."

В миналото, неуважението на Божия закон причинявало болест на хората. Това се случило с жителите на Азот (филистимци), които, въпреки Божието предупреждение, продължили да слагат ковчега на завета, в който бил Божия закон, в присъствието на техния бог Дагон.

1 Царе 5:4,6 "И на другия ден, като станаха рано сутринта, ето, Дагон пак беше паднал с лицето си към земята пред Господния ковчег. Като главата на Дагон и двете длани на ръцете му бяха отсечени върху прага. Само тялото на Дагон беше останало. (...)
Но ръката на Господа натежа над азотците и Той ги изтреби, и порази с хемороиди тях, Азот и околностите му."

На втората нощ, Бог счупил идола, на който филистимците се покланяли, като по този начин разкрил гнева Си към онези, които презирали закона Му. Но не било само това: към това Свое действие Бог добавил и проклятие, което ги поразило с хемороиди.

1 Царе 5:7,9 След като азотските мъже видяха, че работата е такава, казаха: «Ковчегът на Израелевия Бог няма да стои между нас, защото ръката Му тежи върху нас и върху бога ни Дагон.» (...)

Но като го пренесоха, ръката на Господа се повдигна против града с голямо поражение. Той порази градските мъже от малък до голям и по тях избухнаха хемороиди. Жителите на Азот разбрали, че ковчегът на завета бил причината за техните болести, но дори след като го преместили на друго място, язвата не престанала.

Изход 23:24,25 "Да не се кланяш на техните богове, нито да им служиш, нито да вършиш според делата им, а да ги сринеш напълно и да изпотрошиш стълбовете им."

"А да служиш на Господа, вашия Бог, и Той ще благославя хляба ти и водата ти."

"И Аз ще премахвам всяка болест помежду ви."

Филистимците можели да избегнат тези болести, ако оставили идолопоклонството си и се били обърнали към живия Бог, прилагайки на практика Неговите заповеди.

Второзаконие 7:12,15 "И ако слушате тези закони и ги пазите и изпълнявате, Господ, твоят Бог, ще пази за тебе завета и милостта, за която се е клел на бащите ти. (...)" Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе нито една от злите египетски болести, които познаваш."

Хората презрели Божия закон и били поразени от много болести.
Неморалността е допринесла най-много за разпространението на болести, предаващи се по сексуален път. А угризенията поради греха често пъти водят до дълбоки депресии и самоубийства. Още колко много болести могат да се прибавят към този списък...?

Исая 1:4-6 "Уви, грешни народе, народ, натоварен с беззаконие, роде на злодеи, деца, които постъпвате разтленно! Изоставиха Господа, презряха Святия Израелев, отделиха се и се върнаха назад. Защо да бъдете още бити, че се бунтувате повече и повече?" Вече всяка глава е болна и всяко сърце - изнемощяло. От стъпалото на крака дори до главата няма в някое тяло здраво място, а струпеи и синини, и гноясали рани."

Неспазването на Божия закон е докарало нашия свят до жалко състояние... 
Грехът засяга физическото, умственото, емоционалното и духовно здраве на човека:
«Няма здраве в тялото ми поради Твоя гняв; няма спокойствие в костите ми поради моя грях. Защото беззаконията ми превишиха главата ми; като тежък товар натегнаха на мене. Смърдят и гноясват раните ми поради безумието ми. Превит съм и съвсем се сгърбих; цял ден ходя нажален. Защото всичките ми вътрешности са запалени и няма здраве в тялото ми. Изнемощях и премного съм смазан, охкам поради безпокойствието на сърцето си.» (Псалм 38:3-8)

«Защото съм в беда, от скръб чезне окото ми, душата ми, и тялото ми. Защото животът ми се топи в тъга и годините ми - в стенание; поради беззаконието ми отпадна силата ми и костите ми чезнат.» (Псалм 31:9,10 [Верен 2002])

Изход 15:26 "Ако внимателно слушаш гласа на Господа, своя Бог, и вършиш онова, което Му е угодно, и слушаш заповедите Му, и пазиш всичките Му наредби, няма да те поразя с нито една от болестите, с които поразих египтяните."

"Защото Аз съм Господ, Който те изцелявам."
Ето и една добра новина! Бог може да ни излекува от нелечимата болест, наречена грях, болест, която лошата рана, причинена от изливането на първата чаша, само ще влоши. Само трябва да «слушаш внимателно гласа на Господа», Който ни кани към покаяние и след това да «вършиш онова, което Му е угодно».

Божият път ще подобри нашето физическо, емоционално и духовно здраве: «Не мисли себе си за мъдър; бой се от Господа и се отклонявай от зло. Това ще бъде здраве за тялото ти и влага за костите ти.» (Притчи 3:7,8)

«Сине мой, внимавай в думите ми, приклони ухото си към беседите ми. Да не се отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си. Защото те са живот за тези, които ги намират, и здраве за цялото им тяло.» (Притчи 4:20-22)"
«Когато мълчах, овехтяха костите ми от охкането ми всеки ден. Понеже денем и нощем ръката Ти тежеше върху мене, влагата ми се превърна в лятна суша. Признах греха си пред Теб и беззаконието си не скрих. Казах: “Ще изповядам на Господа престъпленията си” и Ти прости вината на греха ми.» (Псалм 32:3-5)

Откровение 18:4 И чух друг глас от небето, който казваше: «Излез от [Вавилон], народе Мой, за да не участваш в греховете й и да не споделяш язвите й.»
Поканата да излезем от Вавилон и да махнем Вавилон от сърцето си все още е на наше разположение, «за да не участваме в греховете й и да не споделим язвите й». Затова, нека да приемем Исус тук и сега като наш Господ и Спасител и да приложим на практика Божите заповеди чрез силата на Святия Дух в нас.

Псалм 91:5-10 "Няма да се боиш (...) от мор, който идва в тъмнина, от погибел, която опустошава сред пладне. Хиляда души ще падат от страната ти и десет хиляди - до десницата ти, но при тебе няма да се приближи. Само с очите си ще гледаш и ще видиш възмездието на нечестивите. Понеже ти си казал: Господ е мое прибежище, и си направил Всевишния свое обиталище, затова няма да те сполети никакво зло, нито ще се приближи язва до шатъра ти."

Ако следваме пътя, който Бог ни показва, Той ще ни очисти от всякакъв грях и ще ни запази от лошата рана, която скоро ще засегне нечестивите.
Боже, Тъжно е като гледаме непокаянието на хората и презрението им към Твоя закон. Това неподчинение освен многото грижи и страдания ще им донесе и лоша рана при изливането на първата чаша. Молим Те, изпрати ни късния дъжд, за да придобием любовта и силата, от която се нуждаем, и да прогласим Твоя последен призив за спасение преди да е станало твърде късно. В името на Исус се молим. Амин.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 284579
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930