Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 07:37 - Измамните нехристиянски учения и приносът им към икуменизмът
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.02.2016 08:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Нека Богочовекът Иисус Христос, нашият Господ и Спасител, да ни помогне в безстрашното възвестяване на правдата Божия и спасяващата Блага вест"

  Този текст е цитат от общата декларация на папа франциск и московският патриатх кирил и е силно смущаващ за човек който познава Божията воля и слово. Звучи нагло и цинично, защото принизява силно ролята на Божия Син, който даде живота си и своята свята и скъпоценна кръв на светец неопетнен от грях, за да изкупи старите човешките грехове и е единствен ходотай на човекът пред Бога. Друг няма. Божият Син съссвоята свята саможертва направи всичко, което трябваше за реализиранато на Божият план за спасението на хората, но според написалите тази декларация, само щял да им помага с второстепенна роля. За сметка на това авторите на това изявление издигат ролята на Божията майка по стара езическа и римокатолическа традиция, защото в нея в действителност виждат измислената богиня изида от древноегипедското езическо трио изида, сет и хор.

 "Изпълнени с благодарност за дара на взаимното разбиране, проявено при нашата среща, ние се обръщаме с надежда към Пресветата Божия Майка, възнасяйки към Нея думите на древната молитва: „Към твоята милост прибягваме, Богородице Дево”. Нега Всеблагословената Дева Мария със своето застъпничество да укрепи братството на всички, които я почитат, за да могат те в определеното от Бога време да бъдат събрани в мир и единомислие в един народ Божи за прослава името на Единосъщната и Неразделна Троица!"  
Няма никакъв смисъл от това. От момента на смъртта и Божията майка спи дълбок сън в безсъзнание и чака денят на възкресението си като всеки друг починал човек. Нито, чува, нито мисли, нито може да направи нещо в този момент. Този цитат показва измамни езически учения и че тези хора не са християни и не следват Божието слово.

Божията майка няма никакъв принос към човешкото спасение. В Библията тя е със статут на добра, кротка и благоверна жена станала по-късно християнка и само толкова. Защото Божия е заслугата за появата, мисията и жертвата на Божият Син, а не човешка, с която Бог очерта и реализира плана за спасение на покаялите се и повярвали в Исус Христос грешници чрез освещение.

Единомислието е опасно нещо , защото не се разпределя риска и много напомня за диктатура и липса на свобода и свободна воля. Ако всички мислят еднакво и грешно, всички ще погинат. Това повече прилича на концепция на лукавият. 

Светата троица е Бог, Син и Светият Дух. Божията майка не е между тях. 
Не може да не прави впечатление как напоследък холивуд особенно силно залита по такава митология? Случайно? Не мисля.

Битие 2:7
"И Господ Бог създаде човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа."

Битие 3:19
"Понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш."

Псалм 103:14
"Защото Той познава нашето естество, помни, че ние сме пръст.

Битие 7:15
"Две по две от всяка твар, която има в себе си жизнено дихание."
Духът, който е, жизненото дихание, оживотворява всички живи същества. Той е един и същ източник на живот и за хора и за животни. Бихме могли да сравним духа с енергиен поток, захранващ цял един град.

Еклесиаст 3:19
"Защото каквото постига човешките синове, постига и животните: една участ имат; както умира единият, така умира и другото. Да! Един дух имат всичките."

Йов 33:4
"Духът Божий ме е създал и диханието на Всемогъщия ме оживотворява."

Комбинацията от тяло и дух води до създаване на жива душа. Следователно, душата не е нещо, съществуващо отделно от тялото. Душата е самото същество. Живата душа е факт тогава, когато Божието жизнено дихание навлезе в тялото.

1 Коринтяни 15:45
"Първият човек Адам стана жива душа."

Йов 34:14,15
"Ако Той [Бог] прилепи сърцето Си само към Себе Си и оттегли към Себе Си Духа Си и диханието Си, то ще издъхне заедно всяка плът и човекът ще се върне пак в пръстта."

Когато живата душа изгуби жезненото дихание, остава само тялото, лишено от живот, то се връща обратно в пръстта.

А къде отива Божият дъх, духът на живота, когато напусне тялото?

Псалм 104:29,30
"Прибираш ли дъха им, те умират и се връщат в пръстта си."

"Изпращаш ли Духа Си, те се създават; и подновяваш лицето на земята."

Еклесиаст 12:7
"И се върне пръстта в земята, както е била, и духът се върне при Бога, Който го е дал."

Еклесиаст 8:8
"Няма човек, който да има власт над духа, за да задържи духа, нито да има власт над деня на смъртта."

Лука 23:46
"И Исус извика със силен глас и каза: «Отче, в Твоите ръце предавам духа Си.»"

Битие 3:1-4
"[Змията] каза на жената: «Истина ли каза Бог, “Да не ядете от всяко дърво в градината?"

Жената отговори на змията: "От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е сред градината, Бог каза: “Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.”"

"А змията каза на жената: «Никак няма да умрете.»"

Бог беше предупредил Адам и Ева, че неподчинението им ще ги направи смъртни. Но змията ги измами, убеждавайки ги, че те вече са безсмъртни! 
И ден днешен се тиражират масово тези измамни учения. 

Еклесиаст глава 9
"4 Защото за онзи, който се съобщава с всички живи, има надежда; Понеже живо куче струва повече от мъртъв лъв.
5 Защото живите поне знаят, че ще умрат; Но мъртвите не знаят нищо, нито вече придобиват, Понеже споменът за тях е забравен;
6 Още и любовта им, и омразата им, и завистта им са вече изгубени, Нито ще имат вече някога дял в нещо що става под слънцето."

"10.Всичко що намери ръката ти да прави според силата ти, направи го; Защото няма ни работа, ни замисъл, ни знание, ни мъдрост в гроба {Или: Шеол.} гдето отиваш."

Колосяни 2
"Това ви казвам, за да ви не измами някой с убедителни думи.
Защото, ако и да не съм с вас телом, пак духом съм с вас, и се радвам като гледам вашата уредба и постоянството на вашата вяра спрямо Христа. И тъй, както сте приели Христа Исуса, Господа, така и се обхождайте в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, и изобилващи [в нея с] благодарение. Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и с празна измама, по човешко предание, по първоначалните на света, а не по Христа."







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 284322
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930