Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2016 21:13 - Мита за ползата от млякото
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 1851 Коментари: 4 Гласове:
-1

Последна промяна: 25.01.2016 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Млечните продукти са крайно неподходящи за възрастен човек и са сигурен начин да обеднят организма на калций и да му докарат един куп здравословни проблеми един от които е диабетът. В природата няма друг биологичен вид, който консумира чуждо мляко и това е напълно разбирамо от биологична гледна точка. Организма на всеки вид е така проектиран, че да може да извлича и усвоява необходимите хранителни вещества от майчното мляко във възрастта, когато не е способен на самостоятелно хранене и се развива физически с бързи темпове. Всяка кърма има специфика и е ориентирана към конкретният вид, който изработва специфичните ензими за да я усвоява ефективно.
Проблемът се появява когато се консумира кърма на друг биологичен вид защото не същестуват или не са в достатъно количество необходимите специфични ензими за разграждане на тази храна. Човекът няма ензим за разграждане на казеинът в животинското мляко, а тази молекула, която често имунната система разпознава като неприятел (казеинът е протеин) и започва да изработва антитела срещу нея, силно наподобява специфични репептори в клетъчната мембрана на клетките на панкреаса. Редовната консумация на мляко при такава ситуация неминуемо предизивиква автоимунен диабет. Особебно при хиперактивна  имунната система, резултат от неестествено и правокиране в ранна детска възраст чрез ваксинации. 
Отделно от това млечните продукти са силно подкиселяващи организма, а той има механизми за поддържане на постоянно PH за да функционира оптимално и се опитва да компенсира това подкиселяване като извлича магнезият и калцият от костите. Кашкавалът например е продукт който човек никога не трябва слага в устата си ако иска да е здрав и жизнен. Той е киселинина бомба в комбинация с нездравословни плесени. При постоянна подкиселяваща диета, организмът на човек постепенно обеднява на жизнено необходмимите минерали калции и магнезий и започват хронични здравословни проблеми от всякакъв характер. 




Гласувай:
0



1. podvodni - Хе-хе-хе, егати и малумната ста...
25.01.2016 21:31
Хе-хе-хе, егати и малумната статия.
Другото име на българското кисело мляко е Елексирът на дърголетието. Българският народ от векове е консумирал мляко и различни млечни продукти и е бил здрав като скала, а днес някакви пишман идиоти-учени се опитват да опровергаят историята.
Малоумие на квадрат.
цитирай
2. dartanjan - А как се справя организмът ви с ка...
25.01.2016 21:54
Оставете настрана митовете и легендите от рекламите на млечни продукти. Мен е интересува оповече кай се справя организмът ви с казеина в млякото. Дори не е необходимо да отварям друга тема колко са истински киселото мляко и другите млечни продукти. В киселото мляко полезни са млекнокиселите бактерии, които виреят и на други места. Например в киселото зеле. То е наистина полезно.

Моята препоръка към вас е да бъдете по-учтив и овладян. Тази неуважителност и свърхемоционалност която демонстрирате, не ви представя като човек на който може да се довери човек. Тя е по-подходяща за жанра латиноамериканска или индийска драма.
цитирай
3. hloris - Добре,да приемем,че нещата са такива,каквито са изложенивъв вашата статия...
25.01.2016 22:12
Искам да попитам тогава какви храни трябва да приема примерно един тийнейджър,или една жена по време на менопаузата,за да си набавят така необходимият им калций,който да поддържа костната им система в едно добро равновесно осъстояние?!

Месото също е много вредно...та какво трябва да консумира човек,за да поддържа костната си система в добър вид?!?

цитирай
4. podvodni - Как се справя организмът ми с каз...
25.01.2016 23:10
Как се справя организмът ми с казеина ?Ми много лесно бе пиле ! Когато от прясно мляко направя сирене или кисело мляко.
Скивай ся душко, аз съм си селско чедо, сиреч детството ми е минало на село при баба и дядо. Та моята баба по майчина линия бе знахарка и посветена, а тези нейни дарби се предават само по женска линия посредством митохондриалната ДНК. И понеже съм си парче езотерик по бабина линия мога ясно да заявя, че това което пишеш е пълна тъпня.
И относно това което наричаш митове и легенди са си най-обикновенни исторически факти.
А между дрегото прясното мляко в някои случаи на отравяне се явява противотрова.
В тази посока ще ти кажа, че когато "боговете" са инженирали човешкото тяло са предвидили усвояването на всякаква храна- месна, растителна и на млечна основа.

А моята арогантност се проявява само тагова когато срещна тъпотия и начални форми на шизофрения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 283747
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930