Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2015 19:18 - Скалите осветляват мита за еволюцията
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 1481 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.12.2015 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
В края на 19 век учените започват да изследват скалите с микроскопи, за да разберат по-добре техните кристали и състав. Научавайки се как да нарязват скалите на тънки слоеве, те обръщат своите микроскопи към определени скали, особено гранит – и намират в тях малки оцветени концентрични кръгове. В крайна сметка осъзнават, че това са всъщност сферични обвивки, които са се образували около един център (нещо като разрязване на лукова глава през центъра и откриване на кръгове в кръгове.) Тези кръгове (всъщност разрязани части от сфери) биват наречени „ореоли.” Днес ги наричаме „радиоореоли.” (Техническото понятие е плеохройни ореоли.)
Радиоореолът е останал белег около частица от радиоактивно вещество от радиацията идваща от частицата. Той може да се образува само в твърдо тяло, като скала; тъй като в течност или в разтопена скала белегът ще се разсее и не може да се види.
1 – В гранита има много ореоли на полоний 218, 214 и 210; всъщност внимателното броене на мострите и основаните на него екстраполации разкриват, че в гранита по целия свят има трилиони по трилиони от тях.
2 – Огромното мнозинство от тези ореоли от полоний 218, 214 и 210 нямат съпътстващи ореоли от уран-238. следователно те са първични полониеви ореоли, а не дъщерен продукт на уран-238.
3 – Първичните ореоли от полоний-218 (Po-218) са напълно независими от радиоактивни родители те са първични във всички скали, където са намерени. Няма данни те да са причинени от уран в центъра или от скитащи уранови атоми.
4 – Тези независими ореоли от Po-218 развиват своя ореол на полуразпадане само за три минути (с други думи, те излъчват радиация само за няколко минути), така че радиоореолите е трябвало да бъдат в тези скали когато скалите са се появили.
5 – Скалите, в които се намират, е трябвало да са били твърди по времето, когато са се появили, иначе тези ореоли не биха могли да се образуват в рамките на тези три минути. Но всички еволюционни теории казват, че Земята била разтопена в продължение на милиони години.
6 – Тъй като в гранита по целия свят има трилиони ореоли от Po-218, целият този гранит е трябвало първоначално да се втвърди за далеч по-малко от три минути, когато се е образувал, за да могат ореолите от Po-218 да се образуват правилно.
7 – Тъй като този гранит е носещата скала, образуваща дебел слой, като над нея са световните континенти, а отдолу има базалт и магма, цялата тази основа на континентите очевидно е била създадена в твърдо състояние за по-малко от три минути. Като имаме предвид този факт, няма никаква причина да очакваме магмата отдолу и континентите отгоре да са били образувани в продължение на милиони години, ако гранитът между тях е бил образуван за по-малко от три минути.
8 – Техниката на алфа-откат доказва, че тези изолирани, независими ореоли от Po-218 определено не са образувани от „преминаващи ураниеви или други радиоактивни разтвори,” както теоретизират критиците на това откритие. Изследването с алфа-откат разкрива, че преминаващите радиоактивни разтвори винаги оставят радиоактивни следи от разпад.
9 – Гранитите не трябва да се класифицират като вулканични скали (всички, които са дошли от разтопени скали), а като първични скали или скали от Сътворението. Гранитът (нормално почти бял на цвят) е първичен в своето сегашно твърдо състояние и не е продукт от първично охлаждане от черния базалт под него или от каквото и да е друго.
10 – Със своите големи кристали гранитът не може да се получи от никоя разтопена скала, включително от разтопен гранит! Когато хората стопяват гранит и след това го оставят да се охлади, той винаги се втвърдява в риолит, никога в гранит. Риолитът има по-малки кристали и изглежда различно. Това е още едно доказателство, че гранитът не е получен от разтопена скала.
11 – Ореолите на Po-218, Po-214 и Po-210 в гранита не могат да бъдат възпроизведени в лабораторни условия. Никой не може да даде приемливо обяснение как независим полоний поначало се е оказал в този гранит. Това е невъзможна ситуация, но тя е реалност.

  ХЕЛИЙ В ЦИРКОНИЕВИ КРИСТАЛИ – И ВЪЗРАСТТА НА ЗЕМЯТА
19 – Анализът на циркониеви кристали от пет различни нива от горещи скали в дупка дълбока 5,000 метра, разкрива, че дори на най-ниското ниво не се имало почти никакво изпускане на олово. Това е могъщо доказателство в полза на млада земя и съответства на възраст 6,000 години.
20 – Анализът на съдържанието на хелий в тези малки циркониеви кристали разкрива удивително високо задържане в циркониеви кристали при 197°С. Това дава двойно доказателство за много ниска възраст на Земята. Ако Земята беше на милиони години, този хелий отдавна да беше напуснал циркониевите кристали.
21 – Съотношението олово-206/олово-207 е твърде високо, което е допълнително доказателство, че независимите полониеви ореоли не са продукт от уран.


Робърт Джентри е написал книга от 316 страници относно своите открития. Тя е вълнуващо четиво; защото не само обсъжда научните факти, но също разказва как е направил откритията, съобщил ги е подробно в научни списания – и в крайна сметка е бил изключен от научната общност, когато е било осъзнато, че неговите открития подкрепят сътворението. Заглавието на книгата е Creation’s Tiny Mysteries.


Тагове:   еволюция,   митология,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - хахаха...
08.12.2015 22:59
ти ми скри шапката с тоя корифей на геохимията
цял ден требе да ти пиша за магмените скали, отделно за интрузивните и ефузивните такива
затова си потърси из нета
във всеки случай, това за триминутната кристализация е повече от световна глупост

гледал съм хиляди шлифи
плеохроизмът се дължи на избирателното поглъщане на светлината в минералите по различните кристалографски оси, предимно в тия от ниските сингонии
при кубичната и при аморфните просто ги няма
цитирай
2. dartanjan - Достатъчно е да обърнем внимание ...
09.12.2015 05:33
Достатъчно е да обърнем внимание на факта, че няма физически процес в природата, който самоволно и самостоятелно може да доведе до увеличаване на информацията (порядъкът) в една физическа система. Това може да стане само с идеите, волята и действията на интелигентно същество. Ето защо благата създадени от труда и интелекта на човека винаги имат нужда опт интелигента поддръжка. Иначе благодарение на естествената тененция на постепенно преминаване на порядъкът в хаос - известната на нас като ентропия, те започват да губят своята структурна цялост и функционалност с времето. Обратното никога не се случва без интелигента намеса.

Погледнете в живите организми и ще видиш автографа на Създателят. Също в живите клетки и ще разберете силата на любовтта, интелекта и творческият My потенциал. В днешно време незнанието не е извинение.

Мога да ви говоря с дни за сътворението, но съм се убедил, че този който е избрал да бъде грешник ще си остане слепец доброволно въпреки очевидните факти. Пожелателното мислене не ви е от особенна пола.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 281830
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031