Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2015 16:17 - Еволюцията или Сътворението. Познат въпрос с непознати отговори.
Автор: dartanjan Категория: Други   
Прочетен: 1508 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 28.03.2015 19:23


 

Макар че днес мита за космическата и биологичната еволюция се поддържа с всички средства на машината за масова дезинформация, много честни учени и мислещи хора имащи познания по основни научни дисциплини като физика, химия, микробиология, задават все по-често неудобни въпроси свързани с тази религия и идеология, която е наложена чрез измама в обществото с единствената цел да го направи толерантно към беззаконието на слабите духом. Защото потъпкващите божият закон искат всички да бъдат като тях за да вършат необезпокоявани своето беззаконие. Действително дарвинизма служи като оправдание за техният начин на живот и е мехлем за притъпяване на съвестта им. Техният проблем е, че не знаят как е възникнал живота и техните теории за еволюцията, които не се основават на чисто научен подход за събиране на факти от експериментите и наблюденията, а са продукт на пожелателното мислене производна на ниските им страсти и стремления и на спекулативният комарджийски дух, са пясъчни кули, които се разпадат когато се разгледат в детайли.

За да работи еволюцията основана на случайните мутации и естественият подбор милиарди години, както твърдят поддръжниците на тази теорията, техният ефект върху организмите трябва е доминиращо положителен. В противен случай живота на планетата отдавна би изчезнал поради генетичната ентропия. Но възниква очевидният въпрос защо ако мутациите имат повече положителен от колкото отрицателен ефект според тази теория, съществуват механизми в клетката на всеки един жив организъм обитаващ тази планета, които се опитват да коригират правилната последователност и структура на ДНК молекулата при повреда, без да подбират типа на мутациите които са я предизвикали, като по този начин спъват силно еволюционният процес? Защо този механизъм изобщо е възникнал и се е запазил до днес, след като е излишен от гледна точка на еволюцията? След като го има във всички всички организми населяващи планетата, трябва да се е появил още в самото начало, но как тогава е позволил еволюцията? 

Друг свързан въпрос е защо вградените механизми в ДНК за рекомбинация на генетична информация между родителите във всеки жив организъм, които осигуряват биоразнообразието винаги в рамките на вида и бързата му адаптация към леките възможни промени на средата, се приписват на случайни мутации? Тези механизми работя прекрасно при отсъствие на мутации. Благодарени на тях всеки индивид от всеки вид е уникален и неповторим от генетична гледна точка. 

Самата идея за естественият подбор също буди недоумение поради това че никой не е успял да го обясни в детайли как той допринася за еволюцията. Има мъгляви повърхностни обяснения които не издържат на задълбочена научна проверка. Всеки човек получава мутации с определна средна скорост типична за вида и в зависимост от ежедневните навици и жизнена среда, но само тези мутации които възникват в половите клетки има вероятност да се предадат на следващото поколение. Тук обаче се появява проблем. Защо например мъжките полови клетки са в толкова голямо количество, когато това ограничава до минимум вероятността мутирала мъжка полова клетка да се слее с женската полова клетка? В същият дух е и въпроса защо женската полова (X) хромозома, която е важна за майчинството и успешното износване на детето в утробата е дублирана, като по този начин осигурява по-голяма генетична сигурност за следващото поколение и подсигурява безпроблемното износване на детето. Ако един ген в едната (Х) хромозома е мутирал, той се заменя със здравият ген от другата (Х) хромозома. В тази последователност не е трудно да се разбере че мъжкият индивид притежава пълната генетична информация на човешкият род и чрез нея може да се възпроизведе при определени условия мъжки и женски индивид, докато женският индивид притежава само генетичната информация на женският пол. Което ни напомня за сътворението на Ева от Адамовото ребро.

Живота на човек и всички останали организми зависи много повече от случайни фактори, от колкото  от силно преувеличената роля на естественият подбор, чиято функция в действителност е да изчиства големите мутации от генофонда на вида, които са несъвместими със пълноценният живот и да поддържа максимално дълго време неговата чистота от грешки (живучест). Благодарение на защитните механизми в клетките и имунната система, много малка част от всички муатции възникнали в родителите се предават на следващото поколение и естественият подбор няма никакво влияние при тези от тях, които остават незабележими и не пречат на пълноценният им живот.

От гледна точка на физиката и термодинамиката, много по- вероятно е при случайна промяна една сложна физична система  да се повреди, отколкото да добие нова функционалност. Затова инженерите конструктори не обичат да правят промени в сложни работещи системи, защото всяка промяна е свързана с необходимостта от много други паралени промени в различни механизми и подсистеми за да съхранят или доразвият фунционалността на тази система, което изискват винаги интелигнетна намеса.

От гледнат точка на микробиологията и органичната химия синтеза на белтъците е сложен многостъпков ендотермичен процес изискващ прецизно подаване на точно определено количество енергия в който участват много асистиращи сложни протеини и други молекули катализатори, чиято последователност от прецизно синхронизирани действия е кодирана в ДНК. Тези процеси могат да протичат само в защитена среда, каквато е самата клетка.

Познатите ни физични закони не създават порядък. Те само поддържат установеният в началото порадък временно. В една физическа система за да нараства информацията и порядъка е необходимо интелигентно въздействие и контролирано внасяне на материя и енергия по определена технология. Именно по този  човек произвежда всички блага. Произволните явления не увеличават порядъка в системата.






Гласувай:
1



1. linuxfan - OMFG!!!
24.04.2015 01:16
Та това всичкото е някаква фентъзи глупост, ей затва не харесвам blog.bg.
цитирай
2. linuxfan - Четиво
24.04.2015 11:19
Четиво от типа на горното: http://chitanka.info/text/2449
цитирай
3. dartanjan - Имате ли необходимите познания по ...
07.06.2015 12:31
Имате ли необходимите познания по физика, химия, микробилогия или генетика за да отричате очевидни истини които могат по свяко време да бъдат проверени в сериозните източници на научна информация? Ако имате такива претенции дайте примери от реалният живот вместо да прехвърляте топката на други непознати хора с ралични идеи и статии, бягайки от лична отговорност. Може би мнямате нужнит епознания и не можете да се аргументирате, затова разчитате някой друг да мисли вместо вас. Би трябвало да можете добре да обясните причините да вярвате в мита за еволюцията. Струва ми се че вашите са предимно емоционални.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dartanjan
Категория: Политика
Прочетен: 281768
Постинги: 310
Коментари: 106
Гласове: 158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031